Živáňská jehla

Ingredience na jednu porci

  • 50 g skopové kýty
  • 50 g vepřové kýty
  • 50 g mladého hovězího zadního masa
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • kmín
  • 1 cibule
  • 30 g slaniny bez kůže
  • olej

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou a kmínem podle zvyku a chuti a urovnáme do nádoby. Pak necháme několik hodin odležet v chladu. Odleželé maso napichujeme střídavě na jehlu spolu s na kolečka nakrájenou cibulí a kousky slaniny. Potřeme olejem a grilujeme ze všech stran. Zásadou při živáňské jehle je, že nebudeme šetřit cibuli a slaninu a dodržíme všechny tři druhy masa. Grilujeme přibližně 10-12 minut, jako přílohu podáváme chléb, ale dobré jsou i topinky.