Ingredience
- 1 000 g skopové kýty
- 100 g anglické slaniny
- 40 g rostlinného tuku
- 6 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- saturejka
- pelyněk
- majoránka
- hladká mouka
- petrželka
- řeřicha
Postup
Skopovou kýtu upravenou na plát osolíme, potřeme utřeným česnekem a okořeníme. Na plát poklademe plátky slaniny, svineme a ovážeme nití. Ze všech stran prudce opečeme. Po chvíli podlejeme a pečeme za častého, ale mírného podlévání i polévání. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme zaškvařit. Podáváme vždy na hodně nahřátých talířích s vařeným bramborem, těstovinami nebo s rýží. Přílohy dáváme méně a přidáváme chléb. Doplníme salátem hlávkovým nebo okurkovým míchaným s rajčatovým.