Skopová kýta přírodní

Ingredience

  • 1 000 g skopové kýty
  • 100 g anglické slaniny
  • 40 g rostlinného tuku
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • kmín
  • saturejka
  • pelyněk
  • majoránka
  • hladká mouka
  • petrželka
  • řeřicha

Postup

Skopovou kýtu upravenou na plát osolíme, potřeme utřeným česnekem a okořeníme. Na plát poklademe plátky slaniny, svineme a ovážeme nití. Ze všech stran prudce opečeme. Po chvíli podlejeme a pečeme za častého, ale mírného podlévání i polévání. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme zaškvařit. Podáváme vždy na hodně nahřátých talířích s vařeným bramborem, těstovinami nebo s rýží. Přílohy dáváme méně a přidáváme chléb. Doplníme salátem hlávkovým nebo okurkovým míchaným s rajčatovým.